Tiflološki muzej / događanja
« <Stranica:1 2 3 4 5 6 7 8 9 10> »
odaberite godinu

Edukativna muzejska akcija 2019.

U Tiflološkom muzeju će se od 18. travnja do 18. svibnja održavati 24. Edukativna muzejska akcija povodom Međunarodnog dana muzeja.

opširnije

Festival znanosti 2019.

Tiflološki muzej je i ove godine sudjelovao na Festivalu znanosti koji se održavao od 8. do 13. travnja 2019. godine u prostorijama Tehničkog muzeja Nikola Tesla

opširnije

Izrada taktilnih pisanica

Veselilo nas je što smo zajedno s korisnicima Malog doma koji su nas posjetili 5. travnja izradili ove lijepe taktilne pisanice!

opširnije

Predavanja i radionice, KIEM projekt

U četvrtak, 28. ožujka u Tiflološkom muzeju održala su se predavanja i radionice KIEM projekta iz Nizozemske pod nazivom "Facilitated Interaction on Hertiage and Wellbeing". Cilj KIEM projekta je stimulirati kreativnije načine suradnje, razmjenu ideja kao i međusobno bolje povezivanja kolega sa znanstvenog područja i iz prakse.

opširnije

Kuc-kuc Belom Manastiru

Kuc-kuc, ovdje Tiflološki muzej!

opširnije

Noć muzeja - programiranje i robotika

Želite li naučiti nešto novo o programiranju i tehnologiji? Želite li naučiti kako konstruirati strujni krug ili upravljati svojim robotom? Želite li naučiti nešto o eTekstilu i nosivoj tehnologiji?
Dođite u Tiflološki muzej 1.2.2019. godine u vremenu od 18:00 do 01:00 i pridružite se bogatom programu koji smo osmislili i priredili za Vas!

opširnije

Izložba Mrak posao 18.10.2018. - 01.02.2019.

Pravo na zaposlenje, pravo na rad, osnovno je ljudsko pravo, dakle pravo svih ljudi pa tako i osoba s invaliditetom. Osobe s oštećenjem vida čine skupinu s izrazito otežanim uvjetima zapošljavanja čak i među osobama s invaliditetom. Ova izložba tematizira stručno osposobljavanje i zapošljavanje slijepih i slabovidnih osoba. Kronološkim slijedom prezentirana je građa o njihovu osposobljavanju za rad kao i građa o specifičnim zanimanjima kojima su se u prošlosti bavili. Izloženi su originalni predmeti iz fundusa Tiflološkog muzeja, što su ih slijepe osobe izradile u radionicama za osposobljavanje. Tu je i stara telefonska centrala na kojoj su radile slijepe osobe, a s tim ih radnim mjestom javnost još uvijek najčešće vezuje. Predrasude prema mogućnostima slijepih mijenjale su se tijekom vremena,ali ni do danas nisu nestale. Ova izložba malen je napor u borbi protiv tih predrasuda i afirmaciji slijepih osoba u svijetu rada.

opširnije

Kako osigurati pristup osobama s invaliditetom na kulturna događanja?

Tiflološki muzej prisustvovao je dotičnoj edukaciji koja je održana u Rijeci 15. prosinca 2018. godine opširnije

Svijet zvukova u Dubrovniku!

Izložba Svijet zvukova nakon Zagreba, Osijeka, Pule , a zahvaljujući Dubrovačkim muzejima gostuje i u Dubrovniku. Izložba je snažan emotivni podsjetnik na godinu u kojoj se Hrvatska pokrenula kako bi se gluhoj djeci omogućilo da zakorače u svijet zvukova. U Zagrebu, u Tiflološkom muzeju otvorena je 2016. godine, kada se obilježavala 20-ta godišnjica od ugradnje prve umjetne pužnice u Hrvatskoj i od početka rehabilitacije osoba s umjetnom pužnicom te 15 godina od najuspješnije humanitarne kampanje do sada – Dajmo da čuju. opširnije

Održano predavanje dr. sc. Thomasa Kadora

opširnije