Tiflološki muzej / o nama / o Tiflološkom muzeju
anketa - ocijenite naše stranice

PITANJE: Kako vam se sviđa naša web stranica?

Izaberite jedan od odgovora:Uvodna riječ ravnateljice

Posljednjih godina Tiflološki muzej je stvorio preduvjete za afirmaciju sukladno novim muzeološkim tendencijama, a sve na dobrobit osoba s invaliditetom.

Jedan je od rijetkih specijalnih muzeja u Europi koji se bavi problematikom osoba s invaliditetom, poglavito osoba oštećena vida. Izlaz u svijet svakako je i ova web stranica, usklađena s novim vizualnim identitetom Muzeja, koju ćemo usavršavati i obogaćivati stvarajući virtualni muzej, uz tradicionalni koji imamo.

Definiranjem muzejskog poslanja pomogli smo stvaranju muzeološke koncepcije i novog stalnog postava za koje je Muzej dobio pozitivne stručne ocjene. Prepoznat je naš trud i potreba osuvremenjivanja Muzeja te je uslijedila i financijska podrška Ministarstva kulture Republike Hrvatske. Novi stalni postav, otvoren za javnost u siječnju 2008. godine, zajedničkim snagama stvarali su svi stručni djelatnici Muzeja potpomognuti i nesebičnim zalaganjem ostalih djelatnika.

Područja na koja bismo u narednom razdoblju stavili poseban naglasak su: komunikacija s publikom, razvoj sustava evaluacije muzejskih programa i usluga, kvalitetan marketinški program, kontinuirano obrazovanje muzejskih djelatnika, stvaranje mreže suradnika izvan muzeja, izgradnja kvalitetnog odnosa između Muzeja i njegovih korisnika kao i razvijanje svijesti o osobama s invaliditetom i njihove važnosti za ostvarivanje naših programa.

Nadamo se da ćete na našim stranicama naći željene informacije te posjetiti Muzej koji nosi poruku humanosti, dobrih namjera i uvažavanja različitosti.